Under hösten bjuder vi in till öppet hus på Stockholms Idrottsgymnasium. Vi kommer anordna två separata träffar, en för er som är intresserade av att veta mer om våra NIU-utbildningar, och en för er som vill ha allmän information om skolan. Vi planerar att utföra de öppna husen fysiskt på plats på skolan men följer Folkhälsomyndighetens rekomendationer. Om läget kräver är vi redo att ställa om till mindre eller digitala träffar.

Öppet hus NIU – 26 oktober

Öppet hus Allmän information – 7 december

På den här sidan kan du ta del av vårt digitala öppna hus som vi fyllt med information och filmer om utbudet på vår skola. Om du har några frågor är du välkomen att kontakta någon av personerna i listan nedan, vare sig det handlar om meritpoäng, scheman, maten eller stämningen i skolan.

Kontakta oss

Studie- och yrkesvägledare – Ida Lindeborg
Ida.lindeborg@idrottsgymnasiet.se

Frågor om idrottsprofil – Johan Larsson
Johan.larsson@idrottsgymnasiet.se

Frågor om NIU – Fredrik Sohlberg
Fredrik@idrottsgymansiet.se

Frågor till en elev
elevambassador@idrottsgymnasiet.se

Frågor gällande PT-utbildningen – Theres Sunebäck
Theres.suneback@idrottsgymnasiet.se

Ekonomiprogrammet 

På Stockholms idrottsgymnasium kan du välja på två inriktningar av ekonomiprogrammet, inriktning juridik eller ekonomi. På inriktning ekonomi, får du möjlighet att fördjupa dig i företagsekonomiska områden som bokföring, marknadsföring, ledarskap samt entreprenörskap. Medan du på inriktning juridik lägger större fokus på att lära dig om det svenska rättssystemet och om hur gällande lagar styr privatliv, yrkesliv och affärsliv.

Samhällsvetenskapsprogrammet 

När du läser samhällsvetenskapsprogrammet på vår skola kan du välja på inriktningen beteendevetenskap eller samhällskunskap. På inriktning beteendevetenskap får du en fördjupad förståelse för människors agerande – både som individer och i grupp. Varför gör vi som vi gör, och inte alltid som vi borde? Inriktningen samhällsvetenskap riktar sig till dig som vill lära dig mer om hur vi genom exempelvis organisationer, medier och IT kan påverka samhällets utveckling. Du kommer utveckla din förmåga att samarbeta och argumentera i både tal och skrift samt studera människors levnadsvillkor, konflikter, krig och internationella organisationer.

Naturvetenskapsprogrammet 

På naturvetenskapsprogrammet kan du välja att läsa inriktningen naturvetenskap eller naturvetenskap och samhälle. På inriktningen naturvetenskap fördjupar du dig i kurserna biologi, kemi, fysik och matematik som sker i både teoretisk och praktisk undervisning. Inriktningen naturvetenskap och samhälle passar dig som vill arbeta med människor och kombinera ett intresse för naturvetenskap med en djupdykning i studiet av människan som individ och social varelse. Du får bland annat arbeta med frågor som varför människor beter sig som de gör, vad som formar våra ideal samt hur vi påverkas av vårt arv och av vår livsmiljö. Båda inriktningarna ger dig en bra bas för vidare studier på högskola och universitet inom samtliga områden.

Kombinera studier med idrott 

Vi vill se till att du ska kunna kombinera din idrottssatsning med studier. Därför kan välja idrottsprofil som individuellt val hos oss där du läser 200 poäng idrottskurser som ger dig möjlighet att utöva din idrott under skoltid. På idrottsprofil står du för en egen tränare men får både praktiskt och teoretisk kunskap exempelvis om hur du förebygger skador samt använder och analyserar träningsmetoder för att utveckla din prestationsförmåga. Idrottsprofilen väljs som individuellt val i årskurs 2 och ingen separat ansökan behövs. Läs mer här! 

Nyhet: PT-utbildning

Samtidigt som du läser din gymnasieutbildning har du möjlighet att få en yrkesutbildning som personlig tränare när du läser hos oss! Utbildningen är framtagen tillsammans med Naprapathögskolan och genomförs under de individuella valen. Oavsett om du är intresserad av att arbeta som personlig tränare i framtiden eller inte ger utbildningen dig goda insikter i ditt idrottsutövande och din fysiska utveckling. Läs mer om utbildningen här! 

Att studera på Stockholms idrottsgymnasium 

Som elev på Stockholms Idrottsgymnasium kommer du få massor av inspiration till glädje för både ditt idrottande och för dina fortsatta studier. Vår ambition är att du ska ha möjlighet att slutföra dina skoluppgifter under skoltid för att få mer tid till ditt idrottsutövande och fritidsaktiviteter.

Välj Stockholm idrottsgymnasium om du vill:

  • Satsa på din idrott och kombinera din träning med kvalitativa studier
  • Gillar att träna och tycker fysisk aktivitet och välmående är viktigt
  • Lära dig mer om individuell träning och att förebygga och rehabilitera skador
  • Ha välutbildade lärare som brinner för att hjälpa just dig
  • Vill ha en flexibel skolgång där vi utgår från dina behov
  • Få ökad träningstid på skoltid

NIU på Stockholms idrottsgymnasium 

Sista ansökan till NIU var 1 december men du kan läsa mer om våra idrotter här eller om du har frågor kontakta Fredrik Sohlberg.