Tre elever sitter på en trappa utomhus och studerar.

Om skolan

Stockholms Idrottsgymnasium – din väg till framgång genom idrott och utbildning!

Välkommen till Stockholms Idrottsgymnasium, där din idrottsdröm och ditt utbildningsmål möts på den perfekta arenan. Här hittar du cirka 380 talangfulla elever som tränar aktivt. Våra elever tränar sammanlagt över 40 olika idrotter, vilket skapar en härlig känsla på skolan. Oavsett om du är en motionär som älskar att röra på dig eller en ung elitidrottare som satsar på Sveriges topp, så är du välkommen här. Vi delar en gemensam passion för idrott i alla dess former och strävar efter att ständigt utvecklas och överträffa våra egna gränser.

Här formar vi inte bara idrottare, vi formar framtida ledare och inspiratörer. Oavsett vilken idrott du älskar, vilken nivå du befinner dig på, så är du en del av vår gemenskap. Kom och bli en del av vår vinnande tradition.

 

En manlig elev med blå tröja med Stockholms Idrottssgymnasiums logotyp.

Vanliga frågor

Vad är det för antagningspoäng för de olika programmen?

Hur ansöker jag till Stockholms idrottsgymnasium?

Hur ansöker jag till nationell idrottsutbildning (NIU)?

Vad är idrottsprofilen?

Har man ”vanliga idrottslektioner”?

Får alla elever SL-kort?

Har ni matsal på skolan?

En manlig och en kvinnlig elev sitter och pratar i en fönstersmyg i skolmiljö.

Våra lokaler

Inspirerande utbildningsmiljöer

Vår skola är belägen mitt i hjärtat av Stockholm, nära KTH i det vackra campus-området Albanova. Trots vår centrala plats är naturen nära, med den fridfulla Lill-Jansskogen direkt utanför våra klassrum. Hos oss förenas studier med idrott på ett unikt sätt. Vi är stolta över att erbjuda våra elever tillgång till några av Stockholms bästa idrottsanläggningar, inklusive Kungliga Tennishallen, Stadion, KTH-hallen, Tennisstadion, GIH, SALK-hallen och Östermalms IP. Denna omgivning gör vår skola till det självklara valet för idrottare inom en mångfald av idrottsgrenar.

Vårt skolbibliotek har ett brett utbud av böcker och är öppet för alla elever. Dessutom har vi digitala resurser som NE.se, Mediearkivet och Artikelsök, vilket underlättar skolarbetet. Genom samarbete med andra skolbibliotek inom Cedergrenska får våra elever tillgång till en omfattande samling böcker.

Vi arbetar nu med att göra vår boksamling tillgänglig för lån med lånekort och scanner, men du kan redan idag låna böcker genom att skriva upp dem i utlåningslistan. Välkommen till vårt bibliotek, där kunskap och äventyr väntar!

 

Närbild på en fot iklädd gymnastiksko som stretchar hälsenan.

Samarbeten

Samarbete med ledande högskolor och universitet

Idrottsgymnasiet har sedan många år ett framgångsrikt samarbete med ledande högskolor och universitet som Sophiahemmet, Naprapathögskolan och Bosön inom rehabilitering och medicinsk hjälp. Vi har även deltagit i spännande projekt tillsammans med föreläsare från GIH inom ramen för Hälsocirkeln, som är en del av vårt elevhälsofrämjande arbete.

Våra NIU-elever får en gång per termin åka ut till Bosön för en dag med inspirerande föreläsningar, tester och praktiska övningar. Vi strävar efter fortsatt framgång och ökad träffsäkerhet i vårt samarbete med högskolor och universitet och utvärderar därför kontinuerligt våra projekt

En mängd olika frukter, svamp och grönsaker ordnade i rad

Skolmaten

Matupplevelsen på Stockholms Idrottsgymnasium

På Stockholms Idrottsgymnasium är vi övertygade om att kvaliteten och näringen i maten har en direkt inverkan på våra elevers framgång både i skolan och under träning. Därför är vi stolta över vårt samarbete med restaurang Proviant, under ledning av den erfarna krögaren Mattias Edlund. Med över 15 års erfarenhet av att hylla svensk mat och råvaror, är Proviant vår stolta leverantör av näringsrik mat med högsta kvalitet.

Våra elever njuter av Proviant’s högklassiga service och hållbara matupplevelse flera dagar i veckan. Restaurangen ligger bara en kort fyra minuters promenad från skolan i Albanovas nybyggda lokaler.

För att göra det ännu enklare har vi även Edenreds matkort efter ett initiativ från våra elever. Detta kort ger dem möjlighet att äta på valfri restaurang eller matbutik efter sina träningspass på tisdagar och torsdagar. Vi strävar alltid efter att göra det bästa för våra elever och detta matkort ger dem flexibiliteten att välja hälsosam mat som passar deras individuella behov och smaker.

För mer information om Proviant klicka här

Tre elever sitter på en trappa och studerar.

Elevhälsan

Trygg och stöttande miljö

Vi värnar om våra elevers välmående och arbetar aktivt för att skapa en trygg och inkluderande miljö där varje elev kan trivas och utvecklas. Vår Elevhälsa är en mångsidig resurs, bemannad av skolsköterska, kurator, specialpedagog och studie- och yrkesvägledare. Hos oss är varje elevs hälsa och trivsel av högsta prioritet. Tillsammans skapar vi en positiv inlärningsmiljö där varje elev har möjlighet att nå sin fulla potential. Välkommen till en skola där din hälsa och ditt välbefinnande är lika viktiga som dina studier och idrottsprestationer.

Cedergrenska utbildning

Stockholms Idrottsgymnasium - en del av Cedergrenska

Cedergrenska är en skolkoncern med ambitionen att driva utbildning av högsta kvalitet för barn och elever från förskolan till eftergymnasiala utbildningar och yrkeshögskola.

Våra verksamheter drivs av starkt engagerad personal som varje dag arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för ett livslångt lärande för våra förskolebarn, grundskoleelever och gymnasieelever. Att vara en del av Cedergrenska ger möjlighet till samarbete, utbyte och utveckling mellan lärare och pedagoger, årskurser och stödfunktioner för den bästa skolgången för eleverna.

Läs mer om Cedergrenska här