Närbild på en röd löpbana med vita siffror.

Idrottsprofil

Om du är engagerad i en idrott och vill kombinera ditt idrottande med studier kan idrottsprofilen vara något för dig. Här läser du 200 poäng inom ämnet Idrott och hälsa specialisering, som utgör ditt individuella val. Idrottsprofilen går att kombinera med vilken idrott som helst.

Upplägg

Du som läser Idrottsprofilen får tid till egen träning på tisdag och torsdag förmiddag, samt kompletterande teoretisk undervisning i skolan. Idrottsprofilen bygger på att du som elev har en egen tränare som lägger upp träningsprogram och har kontakt med skolan kring uppföljning och omdöme. Tränaren ska vara erfaren och bedriva träning tillsammans med eleven regelbundet. Det är däremot inte nödvändigt att du och din tränare ses under skolans schemalagda tid. Dialogen mellan dig, din tränare och lärare är centralt för idrottsprofilen där målsättning och träningsplanering är i fokus.

Ansökan

Du behöver inte göra någon separat ansökan för att läsa Idrottsprofilen utan söker till skolan via Gymnasieantagningen och väljer Idrottsprofilen som individuellt val i årskurs 2 och 3.

 

Se vår intervju med Tim, student 2019-2022, som gick idrottsprofil på skolan och kombinerade det med BMX-cykling

 

Se vår intervju med Cora, student 2018-2021, som gick idrottsprofil på skolan och kombinerade det med sin ridning.

Kontakt

PT och Idrottsprofilsansvarig & lärare Idrott och hälsa

Johan Larsson

@