Elever studerar vid ett bord i en ljus skolmiljö. Uppslagna böcker och datorer ligger på bordet.

Våra program

Idrott på Stockholms Idrottsgymnasium

Gör det du älskar. Varje dag.

Vi vet att idrottande ger en stabil grund för ett långt och hälsosamt liv. Vi vet också att en bra utbildning skapar möjligheter och goda förutsättningar för fortsatta studier och arbetsliv. Hos oss slipper du välja mellan idrottande och en god akademisk utbildning. För oavsett om du har OS-drömmar eller mest tycker det är roligt att träna med kompisarna så är vi skolan för dig. Här får du en bred akademisk grund, träffar likasinnade klasskompisar och knyter livslånga vänskapsband, samtidigt som du får göra det du älskar. Varje dag.

Läs mer om hur du kan kombinera din idrott med studier här

En manlig elev klädd i träningskläder ler och balanserar en boll mot sin panna.
Närbild på en fot iklädd gymnastiksko som stretchar hälsenan.

Samarbeten

Samarbete med ledande högskolor och universitet

Idrottsgymnasiet har sedan många år ett framgångsrikt samarbete med ledande högskolor och universitet som Sophiahemmet, Naprapathögskolan och Bosön inom rehabilitering och medicinsk hjälp. Vi har även deltagit i spännande projekt tillsammans med föreläsare från GIH inom ramen för Hälsocirkeln, som är en del av vårt elevhälsofrämjande arbete.

Våra NIU-elever får en gång per termin åka ut till Bosön för en dag med inspirerande föreläsningar, tester och praktiska övningar. Vi strävar efter fortsatt framgång och ökad träffsäkerhet i vårt samarbete med högskolor och universitet och utvärderar därför kontinuerligt våra projekt