Med Nationell Idrottsutbildning (NIU) i kanot på Stockholms Idrottsgymnasium får du möjligheten att kombinera studier med elitträning på hög nivå. Du har möjlighet att välja NIU i kanot oavsett vilken förening du tillhör.

Stockholms Idrottsgymnasium är ett högskoleförberedande gymnasium där du får en gymnasie- och idrottsutbildning av högsta kvalitet, samtidigt som du kan vara med och skapa kontinuerliga framgångar för din förening. Du kan söka till samtliga av skolans program när du söker NIU på Stockholms Idrottsgymnasium.

Skicka in din ansökan senast 1 december här!

Vem är du som tränare och vilken bakgrund har du inom sporten?
Linda Härefelt: Huvudtränare på Brunnsvikens Kanotklubb sedan 2010. Är utbildad enligt Svenska Kanotförbundets tränarutbildning (steg 3) samt Riksidrottsförbundets Fystränarutbildning på Bosön. Har varit verksam som förbundskapten för olika landslag (U18-U23) mellan 2014-2015.

Var tränar man och hur ofta?
Träningen hålls tisdagar och torsdagar kl.08:30-10:30 på Brunnsvikens Kanotklubb, ett stenkast från Idrottsgymnasiet. Utöver detta finns möjligheten för NIU-elever att ansluta till övrig klubbträning tillsammans med andra juniorer och seniorer som tränar på klubben.

Hur är träningarna uppbyggda?
Fokus på träningspassen med NIU ligger på teknik- och kapacitetsutveckling i kanoten. Träningen anpassas utifrån elevens behov och synkas med elevens träningsupplägg från hemmaklubben. Det finns även möjlighet för NIU-eleverna att ansluta till klubbens träningsgrupper om intresse finns.

Hur går uttagningarna till?
De elever som söker bjuds in till en provträning (paddling) som NIU-tränaren håller i. Prestationen på detta träningstillfälle är inte avgörande, utan passet är till för att vi ska se vilken nivå eleven har. Vi pratar då även med eleven om nuvarande träning, varför hen vill gå på SIG, samt vilka utvecklingsmål hen har.

På vilket sätt underlättar SIG:s NIU för eleverna? 
En elev som går på NIU har fantastiska möjligheter att satsa både på sin idrott och sitt skolarbete – utan att behöva välja bort något av dem.

Vilka borde söka NIU kanot på SIG?
Alla kanotister som är intresserade av att bli snabbare, starkare och bättre på att paddla! Att finslipa paddelteknik och grundkapacitet i äldre tonåren tillsammans med en kunnig tränare är avgörande för din utveckling som tävlingskanotist. NIU kanot ger dig chansen!

NIU kanot sker i samarbete med bkk.se

Kontakt
Linda Härefelt
Epost linda.harefelt@idrottsgymnasiet.se