Med Nationell godkänd idrottsutbildning (NIU) i Alpin skidåkning på Stockholms Idrottsgymnasium får du möjligheten att kombinera studier med elitträning på hög nivå. Du har möjlighet att välja NIU i Alpint oavsett vilken förening du tillhör. Stockholms Idrottsgymnasiums alpina satsning sker i samarbete med alla Stockholms alpina klubbar som har ett högt engagemang i utbildningen.

På Stockholms Idrottsgymnasium har du närhet till Sveriges bästa medicinska support och skolan har förståelse för om du som skidåkare behöver vara borta en längre tid för tävlingar eller träningsläger. Skolan erbjuder en bra plattform för distansundervisning.

Stockholms Idrottsgymnasium är ett högskoleförberedande alpint gymnasium där du får en gymnasie- och idrottsutbildning av högsta kvalitet, samtidigt som du kan vara med och skapa kontinuerliga framgångar för din förening. Du kan söka till samtliga av skolans program när du söker NIU på Stockholms Idrottsgymnasium.

Informationsmöte

Välkommen på informationsmöte om NIU Alpint på Stockholms Idrottsgymnasium tisdag 28 september kl17. Träffa våra alpina tränare som berättar mer om utbildningen.

Vart tränar man och hur ofta?
Vi tränar i Stockholmsområdet så när skolan som möjligt för barmark och under snösäsongen i några Stockholmsbackar (exakt vilka ej bestämt men det finns 7 backar att välja på). Vi kommer att arrangera 4 träningspass per vecka och ibland samlar vi ihop några pass under snösäsongen och åker norrut 1-2 dagar.

Hur är träningarna uppbyggda?
Träningarna planeras av våra duktiga tränare och följer den röda tråd som är viktig för att bli en kompetent skidåkare

Hur går uttagningarna till?
Uttagningarna sker på samma sätt som andra skidgymnasium

På vilket sätt underlättar SIG:s NIU det för eleverna?
Genom att SIG har mycket stor erfarenhet av NIU så finns det en befintlig och väl fungerande struktur för både idrott och akademisk kompetensutveckling. Skolan erbjuder ett bra stöd för pre- och rehabilitering och möjlighet för distansundervisning vid tävling och träningar. Att skolan ligger i Stockholm och har närhet till Arlanda underlättar även för resor till Alperna, inomhusbackar och tävlingar i norr.

Vilka borde söka NIU på SIG?
Skidåkare i från hela Sverige som vill satsa på att bli mycket duktiga skidåkare samtidigt som man skaffa sig en mycket väl underbyggd plattform för högre studier.

Sofia Sundström
E-post toppans@gmail.com