Med Nationell godkänd idrottsutbildning (NIU) i Alpin skidåkning på Stockholms Idrottsgymnasium får du möjligheten att kombinera studier med elitträning på hög nivå. Du har möjlighet att välja NIU i Alpint oavsett vilken förening du tillhör. Stockholms Idrottsgymnasiums alpina satsning sker i samarbete med alla Stockholms alpina klubbar som har ett högt engagemang i utbildningen.

Stockholms Idrottsgymnasium är ett högskoleförberedande alpint gymnasium där du får en gymnasie- och idrottsutbildning av högsta kvalitet, samtidigt som du kan vara med och skapa kontinuerliga framgångar för din förening. Du kan söka till samtliga av skolans program när du söker NIU på Stockholms Idrottsgymnasium.

Anmälan

Skicka in din ansökan senast 1 december här!

Varför NIU Alpint på Stockholms Idrottsgymnasium?

  • Ett renodlat idrottsgymnasium i Stockholms innerstad som både ger stöttning i ditt idrottsutövande och i dina studier. 
  • En unik möjlighet att fortsätta din skidkarriär samtidigt som du får behörighet till högskola och universitet. 
  • Erfarna och kompetenta tränare som skapar skidåkningsutbildning av mycket hög klass.
  • Närhet till Arlanda underlättar för flyg till Alperna, inomhusbackar och tävlingar i norr.
  • Fokus på att både förebygga och behandla skador med närhet till Sveriges bästa medicinska support.
  • En förståelse för att skidåkare är borta en längre tid på läger eller tävlingar och en bra plattform för undervisning på annan ort.
  • Mycket starkt stöd och samarbete med alla Stockholms alpina klubbar som tillsammans med skolan är initiativtagare till NIU Alpint i Stockholm.

Utbildningen sker i samarbete med samtliga Stockholms alpina klubbar: Djurgårdens IF Alpinförening, Huddinge Slalomklubb Alpina, Järfälla Alpina Klubb, Lidingö Slalomklubb, Mälaröarnas Alpina Skidklubb, Saltsjöbadens Slalomklubb, Sollentuna Slalomklubb och Täby Slalomklubb

 

5 frågor till NIU Alpint

Vart tränar man och hur ofta?
Träningstider är tisdag och torsdag förmiddag för alla skolans NIU-elever. De som antas till NIU Alpint kommer dessutom kunna erbjudas träning måndag och onsdag efter skoltid. Utöver det kommer läger och tävlingsresor att arrangeras, anpassat efter tränings- och tävlingssäsongerna. Vi tränar i Stockholmsområdet så när skolan som möjligt för barmark och under snösäsongen i några Stockholmsbackar (exakt vilka ej bestämt men det finns 7 backar att välja på). Ibland samlar vi ihop några pass under snösäsongen och åker norrut 1-2 dagar.

Hur är träningarna uppbyggda?
Träningarna planeras av våra duktiga tränare och följer den röda tråd som är viktig för att bli en kompetent skidåkare

Hur går uttagningarna till?
Uttagningarna sker på samma sätt som andra skidgymnasium

På vilket sätt underlättar SIG:s NIU det för eleverna?
Genom att SIG har mycket stor erfarenhet av NIU så finns det en befintlig och väl fungerande struktur för både idrott och akademisk kompetensutveckling. Skolan erbjuder ett bra stöd för pre- och rehabilitering och möjlighet för distansundervisning vid tävling och träningar. Att skolan ligger i Stockholm och har närhet till Arlanda underlättar även för resor till Alperna, inomhusbackar och tävlingar i norr.

Vilka borde söka NIU på SIG?
Skidåkare i från hela Sverige som vill satsa på att bli mycket duktiga skidåkare samtidigt som man skaffa sig en mycket väl underbyggd plattform för högre studier.

Kontakt
Erica Hillrings
E-post erica.hillrings@idrottsgymnasiet.se