Enligt skollagen ska eleverna i grundskolan erbjudas näringsriktiga skolmåltider. I gymnasieskolan finns inget krav på att det ska serveras skolmåltider. Det är kommunen eller styrelsen för den fristående skolan som beslutar om vilken mat som ska serveras och hur serveringen ska gå till.
På Stockholms Idrottsgymnasium är vi mycket angelägna om att våra elever får i sig god och näringsriktig mat för att orka med såväl skolarbete som att prestera på träningarna. 

Våra elever äter på restaurang Proviant några dagar i veckan och använder det matkort de får av skolan resterande dagar.

 

På Proviant tar vi mat på allvar. Proviant har i över 15 års tid hyllat svensk mat och svenska matproducenter. Vi kallar det svensk råvarukultur och med det menar vi smakrik, hållbar och engagerande mat, tillagad från grunden med råvaror i säsong som lyfter fram de svenska råvarorna.

Vi är mycket glada över samarbetet med Stockholms Idrottsgymnasium och ser verkligen fram emot att få servera vällagad mat till elever och personal under det kommande läsåret.

Krögare och grundare av Proviant är Mattias Edlund. Mattias Edlund har i över 25 års tid varit verksam som VD, entreprenör och krögare. På Edsbacka krog under slutet av 90-talet och början av 2000 blev man under Mattias ledning den första svenska restaurangen att erhålla två stjärnor från Guide Michelin. På kvarterskrogen Proviant, som Mattias startade 2007, har fokus på svensk råvarukultur och service av högsta klass skapat många trogna stamgäster men också fina utmärkelser, inte minst BIB Gourmand av Guide Michelin 12 år i rad. Proviant har under de senaste åren uppstått på fler platser i Stockholm under ledning av Mattias kompanjon Dan Haneklint med mångårig erfarenhet från affärsutveckling, marknadsföring och kommunikation. Proviant finns nu på tre platser till: Proviant Frösunda, Proviant Albano och Proviant NLH i Näringslivets Hus på Östermalm i Stockholm. Alla våra verksamheter drivs med samma grundvärderingar där vi tar med oss vår passion för mat, dryck och service, en stor omsorg för våra medarbetare, ett brinnande intresse för hållbarhetsfrågor och en mångårig kärlek till de svenska råvarorna och råvaruproducenterna.

På Proviant Albano serverar vi varje dag ca 400 luncher till hungriga universitetsstudenter samt personal som jobbar på universitet och den allmänhet som besöker oss. Vi driver även café, pub, catering samt fest och event i våra fina lokaler.

För växande, och inte minst idrottande ungdomar, är kosten central. Många av oss som arbetar på Proviant Albano har idrottande ungdomar hemma och förstår vad maten betyder. Viktigast är att den är god, allt börjar där. Vår ambition är att servera mat som eleverna känner igen och tycker om, och där man alltid kan äta sig mätt på vår matiga salladsbuffé i det fall någon av dagens rätter trots allt inte faller i smaken. Varje dag serveras två olika dagens rätt varav en vegetarisk. Från vårt bageri på Albano producerar vi allt matbröd från grunden.

Mer information om oss hittar du på www.proviantalbano.se

skjutreglage 2