Enligt skollagen ska eleverna i grundskolan erbjuder näringsriktiga skolmåltider. I gymnasieskolan finns inget krav på att det ska serveras skolmåltider. Det är kommunen eller styrelsen för den fristående skolan som beslutar om vilken mat som ska serveras och hur serveringen ska gå till. På Stockholms Idrottsgymnasium är vi däremot mycket angelägna om att våra elever får i sig rätt sorteras för att orka med såväl skolarbete som att prestera på träningarna. På skolan har vi ett matråd bestående av personal och elever som har kontinuerlig dialog med restaurangpersonalen för hela tidens utveckling och förfina skolmåltider.

Våra elever äter på Restaurang Brazilia och Hjorthagens skola. Restaurangerna ligger endast några stenkast från skolan. Det serveras svensk husmanskost som spetsas till med en utländsk touch. Det finns både vegetariskt alternativ och specialkost för de som behöver.

skjutreglage 2