Traineeprogrammet är det första av sitt slag i Sverige och erbjuder nyexaminerade lärare en unik start på en fortsatt lång karriär i läraryrket. Traineeprogrammet drivs på Täby Friskola, Tibble Gymnasium & Stockholms Idrottsgymnasium som alla ingår i samma skolkoncern. Med traineekollegor på olika skolor ges våra traineer bland mycket annat möjlighet att bygga ett brett kontaktnät och de får inblick i både grundskole- och gymnasieverksamhet.

Ansökningsfristen för läsåret 2019/2020 är 31 mars. 

  • Du får mer tid till att planera dina lektioner
  • Du får en förstelärare som mentor
  • Du får en ledarskapsutbildning
  • Du får vara delaktig I att utveckla skolundervisningen
  • Du får tid till att vara med på kollegors lektioner och lära av våra bästa lärare
  • Du spenderar 70% på undervisning och 30% på egen utveckling

>> Hinner du inte läsa allt nu? Registrera din epostadress här, så skickar vi dig det du behöver!

En extra bra start

Vi vet att det mest effektiva lärandet sker när våra elever blir inspirerade. Därför vill vi börja med att inspirera våra lärare och göra det roligt att lära ut. Med traineeprogrammet får du möjlighet att bygga nätverk mellan dig och medarbetare i skolornas samtliga delar. Du får delta vid intressanta seminarier där erfarna kollegor delar med sig av egna erfarenheter och framgångsrika arbetsmetoder. Du blir snabbt trygg i din nya yrkesroll och får fördjupad kunskap om framtida utvecklingsmöjligheter.

Var mer än lärare

Blir du antagen till vårt traineeprogram innebär det en fast tjänst med samma lön som andra nyexaminerade lärare, men att du spenderar 70% av tiden till undervisning och 30% på traineeprogrammets olika delar för egen utveckling. Som trainee har du en förstelärare som mentor och stöd under hela ditt första år. Ni kommer att träffas på schemalagda möten varje vecka.

Du kommer även att driva ett eget projekt inom utbildningsområdet. Som trainee får du gå en ledarskapsutbildning för att bli en tryggare ledare i klassrummet, bland dina kollegor och för dig själv. Du kommer ha extra tid i ditt schema att lägga på lektionsplanering och du kommer att få möjlighet att möta och lära av några av skolornas mest skickliga lärare.

Lär för framtiden

Som en del av traineeprogrammet får du en djup inblick i organisationen för både grundskolan och gymnasiet. Vårt traineeprogram passar alla som vill fortsätta att utvecklas inom pedagogik, utbildning och ledarskap. Det är en bra start på karriären och ger dig en bra grund att stå på oavsett om du vill bli förstelärare, arbetslagsledare, utbildare, rektor, vice rektor eller något helt annat inom utbildningsområdet.

Vem kan söka?

Traineeprogrammet riktar sig till dig som tar din lärarexamen under vårterminen 2019 eller till dig som jobbar som lärare dina första terminer under det nu pågående läsåret.

Då båda våra skolor växer inom flera områden söker vi lärare med olika ämneskompetenser och med behörighet att undervisa i årskurser från förskoleklass upp till gymnasiet.

Ansök nu!

Nästa traineeprogram startar i augusti 2019.

Skicka din ansökan via mail nu: trainee@tibble.nu

Kontaktperson

Om du har några frågor om Traineeprogrammet är du varmt välkommen att ta kontakt med oss!

Josephine Klingberg
Traineekoordinator
josephine.klingberg@tibble.nu

Malin Eklöw
Kommunikationsansvarig
malin.eklow@tibble.nu