• På Stockholms Idrottsgymnasum gick jag på ekonomi programmet samtidigt som jag tränade gymnastik på elitnivå. Att gå på idrottsgymnasiet samtidigt som man tränar är en stor fördel. Jag tror att jag hade haft svårt att få ihop det med både studier och träning på den nivån om jag hade gått i ett ”vanligt” gymnasium utan någon idrottslig koppling. Jag skulle säga att fördelen jag hade när jag gick på SIG var t.ex. när jag var tvungen att resa med gymnastiken, både inom Sverige och utomlands, för läger och tävlingar, så hade lärarna överseende med det, och det är något jag uppskatta fortfarande idag.

    Schemat jag hade när jag gick på SIG gjorde att jag kunde kombinera min skola och träning bra, två dagar i veckan (tisdag, torsdag) började vi vid lunch och då hade jag tid för morgonträning, för övrigt så slutade jag i stort sätt aldrig efter kl.15.00, som gjorde att jag aldrig behövde missa så mycket av skolan för att hinna till min träning.

    Något som var väldigt viktigt och som man måste vara medveten om när man går på sådant gymnasium då man har kortare dagar och ibland missar en del skola är att man måste vara fokuserade, ambitiös och ta eget ansvar.

    saga2

    Idag så studerar jag på ett college i USA, Wisconsin. Jag kombinera fortfarande mina studier med min gymnastikträning. Detta är ett stort äventyr för mig och något jag har tänkt på väldigt länge och som jag tycker fler studenter och atleter i Sverige borde försöka uppleva. Mitt huvud ämne här är Health, wellness and fitness, för det är något som intresserar mig, men jag kommer även att ta någon standardkurser som t. ex. engelska. Mina veckor här består mest av skola och träning, men självklart en hel del annat skoj också! 🙂