• Jan Koupil läste naturvetenskapsprogrammet på sig samtidigt som han gick NIU tennis. 2020 tog han studenten och drog direkt till USA för att fortsätta sina studier och tennissatsning på College.

  Varför valde du SIG?

  Jag ville kombinera min tennissatsning med mina studier och SIG gav mig möjligheten att göra det. Att gå NIU gav mig också möjligheten att delta i tennisträningar organiserade av skolan, under skoltid, vilket för mig var ett stort plus.

  Vad gör du idag?

  Just nu är jag i USA och spelar tennis och studerar på college. Skolan jag går på heter Ferris State University och ligger i Michigan.

  Hur ser ditt idrottsutövande ut idag?

  Då jag spelar collegetennis tränar vi sex dagar i veckan och spelar matcher de flesta helger, vilket är intensivt men också väldigt kul.

  Vad tar du med dig från din tid på SIG? Något du lärt dig?

  Under mina tre år på SIG lärde jag mig väldigt mycket i många olika ämnen, kunskap jag har haft nytta av här i USA. Jag lärde mig också hur viktigt det är att prioritera och planera min tid så att jag hinner med studier, tennisträningar och matcher, ett socialt liv och samtidigt ha tid för återhämtning och sömn, vilket är något jag haft stor nytta av här på college.