Med Nationell godkänd idrottsutbildning (NIU) i Taekwon-do på Stockholms Idrottsgymnasium får du möjligheten att kombinera studier med elitträning på hög nivå. Du har möjlighet att välja NIU i Taekwon-do oavsett vilken förening du tillhör.

Stockholms Idrottsgymnasium är ett högskoleförberedande gymnasium där du får en gymnasie- och idrottsutbildning av högsta kvalitet, samtidigt som du kan vara med och skapa kontinuerliga framgångar för din förening. Du kan söka till samtliga av skolans program när du söker NIU på Stockholms Idrottsgymnasium.

Skicka in din ansökan senast 1 december.

Vilka är ni tränare och vad har ni för bakgrund inom idrotten?
Tränare är i första hand Arto Alahäivälä, 6 dan, med 27 års erfarenhet av Taekwon-Do. Arto har tävlat på den högsta nivån med bland annat 2xVM-brons som merit. Han har också varit landslagstränare med meriter som EM och VM guld. Utöver Arto kommer andra tränare att vara gästtränare när det behövs och som innehar annan kompetens.

Vart tränar ni eleverna och hur ofta? 
Vi tränar i första hand på Södermalm men olika lokaler kommer att användas för olika ändamål i träningen.

Hur är träningarna uppbyggda?
Vi kommer göra en 3 års plan för alla elever där vi samtalar med deras hemmatränare. Därefter kommer vi dela in varje år olika block men en progression för att närma oss världseliten. Under dessa 3 år får eleverna lära sig med om träningslära i teori och praktik. De får en insyn i styrketräning men även andra fysiska egenskaper kommer beröras.

Hur går uttagningarna till?
Taekwon-don har 6 platser. En grund för att söka är att man innehar minst graden 5 kup. Alla som söker kallas till intervju med testträning så att vi kan utvärdera att eleven håller en nivå som krävs. Därefter erbjuds 6 utövare en plats om man håller en nivå som är det som krävs.

På vilket sätt underlättar SIG:s NIU det för eleverna?
Att gå denna utbildning gör att du kan träna mer Taekwon-Do under veckorna. Fler timmar av din idrott gör att du blir bättre i längden. Utöver detta får du andra delar av träning som du kanske inte får annars men som kommer hjälpa dig i framtiden på väg mot eliten.

Vilka borde söka NIU på SIG?
Du som vill tävla på elitnivå och har sikte på landslaget inom Taekwon-Do eller du som redan är på den nivån och vill slipa dig ännu mer.

Kontakt 
Arto Alahäivälä
E-post arto@idrottsgymnasiet.se