Med Nationell godkänd idrottsutbildning (NIU) i squash på Stockholms Idrottsgymnasium får du möjligheten att kombinera studier med elitträning på hög nivå. Du har möjlighet att välja NIU i squash oavsett vilken förening du tillhör.

Stockholms Idrottsgymnasium är ett högskoleförberedande gymnasium där du får en gymnasie- och idrottsutbildning av högsta kvalitet, samtidigt som du kan vara med och skapa kontinuerliga framgångar för din förening. Du kan söka till samtliga av skolans program när du söker NIU på Stockholms Idrottsgymnasium.

Skicka in din ansökan senast 1 december här!

Vilka samarbetar ni med?
Vi samarbetar med Svenska Squashförbundet.

Vart tränar eleverna och hur ofta?
Eleverna har skolträningar tisdag och torsdag förmiddag. Träningsplats är Kungliga Tennishallen och Roslagshallen.

Hur är träningarna uppbyggda?
Upplägget är anpassat för att utveckla eleverna inom sin idrott. Träningen planeras individuellt och synkas med elevens träningsplan i sin hemmaförening.

Hur går uttagningarna till?
När ansökningstiden gått ut blir eleverna kontaktade. Vi tittar på elevens nuvarande idrottslig nivå och utvecklingspotential. Eleverna blir kallade till provträning och samtal.

På vilket sätt underlättar SIGs NIU det för eleverna?
Att få vara på ett idrottsgymnasium och i en miljö där eleverna brinner för sin idrott är mycket stimulerande och utvecklande. Vi har även en hög flexibilitet när det gäller ledighet för tävlingar, träningsläger m.m.

Vilka borde söka NIU på SIG?
Brinner du för squash och vill samtidigt kombinera detta med en högskoleutbildning är SIG ett mycket bra val. Du får en ökad kunskap om träning, tävling och prestation och vi hjälper dig på vägen mot dina framtida mål.

Kontakt
Fredrik Sohlberg
E-post: fredrik@idrottsgymnasiet.se