Med Nationell godkänd idrottsutbildning (NIU) i parkour på Stockholms Idrottsgymnasium får du möjligheten att kombinera studier med elitträning på hög nivå. Du har möjlighet att välja NIU i parkour oavsett vilken förening du tillhör.

Stockholms Idrottsgymnasium är ett högskoleförberedande gymnasium där du får en gymnasie- och idrottsutbildning av högsta kvalitet, samtidigt som du kan vara med och skapa kontinuerliga framgångar för din förening. Du kan söka till samtliga av skolans program när du söker NIU på Stockholms Idrottsgymnasium.

Skicka in din ansökan senast 1 december här!

Vem är tränare och vad har du för bakgrund inom idrotten?
Zäta, första generationens utövare som varit med i hela utvecklings processen; tävlat, organiserat och utbildad andra tränare och elever inom sporten. Har utövat diverse action sporter sedan 2001.

Vart tränar ni och hur ofta?
Vi tränar i Satellitens gymnastikhall i Sollentuna, där det finns professionell anläggning för att lära sig och utveckla sina rörelser.

Hur är träningarna uppbyggda?
Mycket eget ansvar och val av individuell stil. Med stöd och kunskaper från tränaren mot att förstå rörelserna bättre och nå individuella mål på ett smartare sett. Mycket akrobatik.

Hur går uttagningarna till?
Alla som söker blir inbjudna till provträning i januari/februari där man kan se vad man är för person, vilka mål man har, kunskaper, behov och förväntningar.

På vilket sätt underlättar SIG:s NIU det för eleverna? 
Skapar fler träningstillfällen som kan öka ens utveckling men ger också mer frihet i vardagen i och med att det blir mindre sena träningkvällar.

Vilka borde söka NIU på SIG?
Parkour är från början till för att lära sig utforska kroppens möjligheter till fri rörelse, för att sedan kunna använda det i livet.

Alla som är intresserade av att utforska och lära sig rörelser från akrobatik, gymnastik, parkour, tricking, freerunning, free skii, skateboard med mera.
Missa inte chansen att utvecklas i en bra hall, med bra tider och mycket plats, med människor som har samma passion. Jag som tränare försöker även uppmärksamma er och bli mer medvetna i både rörelse som i livet.

NIU parkour sker i samarbete med Parkour Street Mentality

Kontakt
Evgueni “Zäta” Potechkin
E-post zata@idrottsgymnasiet.se