Med Nationell godkänd idrottsutbildning (NIU) i parkour på Stockholms Idrottsgymnasium får du möjligheten att kombinera studier med elitträning på hög nivå. Du har möjlighet att välja NIU i parkour oavsett vilken förening du tillhör.

Stockholms Idrottsgymnasium är ett högskoleförberedande gymnasium där du får en gymnasie- och idrottsutbildning av högsta kvalitet, samtidigt som du kan vara med och skapa kontinuerliga framgångar för din förening. Du kan söka till samtliga av skolans program när du söker NIU på Stockholms Idrottsgymnasium.

Skicka in din ansökan senast 1 december här!

Vem är tränare och vad har du för bakgrund inom idrotten?
Jesper, 31 år, utbildad idrottslärare och tränat Parkour/Tricking sen 2007. Första generationens utövare som utvecklat Parkouren nationellt via Gymnastikförbundet genom att skapa utbildningar och tävlingar. Bästa merit som aktiv är ett silver på Tricking EM 2014.

Vart tränar ni och hur ofta?
Vi tränar i Street Mentalitys Parkourhall i Ursvik/Sundbyberg. Varje tisdag och torsdag morgon med möjlighet till fler kvällsträningar om man önskar.

Hur är träningarna uppbyggda?
Mycket egen ansvar med stöd från mig som tränare mot att nå individuella mål med en tydlig träningsplanering.

Hur går uttagningarna till?
Alla som söker blir inbjudna till provträning i januari/februari för att visa ens kunskaper.

På vilket sätt underlättar SIG:s NIU det för eleverna?
Skapar fler träningstillfällen som kan öka ens utveckling men ger också mer frihet ivardagen i och med att det blir mindre sena träningkvällar.

Vilka borde söka NIU på SIG?
Alla som brinner för Parkour/Freerunning och Tricking som önskar ta sin träning till nästa nivå borde söka!

NIU parkour sker i samarbete med Parkour Street Mentality

Jesper Eriksson