Med Nationell godkänd idrottsutbildning (NIU) i fotboll på Stockholms Idrottsgymnasium får du möjligheten att kombinera studier med elitträning på hög nivå. Du har möjlighet att välja NIU i fotboll oavsett vilken förening du tillhör.

Stockholms Idrottsgymnasium är ett högskoleförberedande gymnasium där du får en gymnasie- och idrottsutbildning av högsta kvalitet, samtidigt som du kan vara med och skapa kontinuerliga framgångar för din förening. Du kan söka till samtliga av skolans program när du söker NIU på Stockholms Idrottsgymnasium.

Skicka in din ansökan senast 1 december här!

Vilka är ni tränare och vad har ni för bakgrund inom idrotten?
Fredrik Björnsby: målvaktsinstruktör, MV-B utbildad fotbollstränare och håller på att färdigställa UFEA B. Jobbar som Målvaktsinstruktör i Djurgårdens IF FF PA 19 och PA 17. Har tidigare varit målvaktsinstruktör i Huddinge IF Herrar, Damer och ungdom.

Vart tränar ni och hur ofta? 
Vi tränar på Hjorthagens IP två gånger i veckan, tisdagar och torsdagar.

Hur är träningarna uppbyggda? 
Vi jobbar med tema, vilket betyder att vi tränar 1 av de 6 skeden som vi har i fotboll, två träningar i rad. Träningen börjar med egen aktivering där eleverna själva har ca 5 minuter till föraktivering. Efter det startar förberedelse delen där vi försöker förbereda kroppen för den träning vi ska göra. Del 2 blir spel där vi jobbar med temat. Det kan vara så kallat vanligt spel men även övningar med situationer som uppstår i match. Del 3 är en del där spelarna ska jobba med detaljer som dom behöver utifrån sin position/sitt lags arbetssätt. Denna del läggs stort ansvar på eleverna.

Hur går uttagningarna till? 
Alla som har sökt genomför en träning där elevernas fotbollskompetens bedöms. Från den första träningen väljs det ut ett visst antal som genomför en ytterligare träning som också bedöms. Efter det tas beslut om vem som blir antagen.

På vilket sätt underlättar SIG:s NIU det för eleverna? 
Det gör att dom får mer träning i sin strävan att bli elitfotbollsspelare, och har du möjligheten att träna på delar i sitt spel som dom inte hinner i sin ordinarie träning.

Vilka borde söka NIU på SIG? 
Alla elever som har ett driv och ambition att bli elitfotbollsspelare.

NIU fotboll sker i samarbete med Djurgårdens IF Fotboll

Kontakt
Flickor:

Patrik Wickman
E-post patrik.wickman@idrottsgymnasiet.se
Mikael Widfeldt
E-post mikael.widfeldt@idrottsgymnasiet.se

Pojkar:
Johan Palm
E-post johan.palm@idrottsgymnasiet.se
Ernesto Sivodevov
E-post