Med Nationell godkänd idrottsutbildning (NIU) i cykel på Stockholms Idrottsgymnasium får du möjligheten att kombinera studier med elitträning på hög nivå. Du har möjlighet att välja NIU i cykel oavsett vilken förening du tillhör.

Stockholms Idrottsgymnasium är ett högskoleförberedande gymnasium där du får en gymnasie- och idrottsutbildning av högsta kvalitet, samtidigt som du kan vara med och skapa kontinuerliga framgångar för din förening. Du kan söka till samtliga av skolans program när du söker NIU på Stockholms Idrottsgymnasium.

Skicka in din ansökan senast 1 december här!

Vilka samarbetar ni med?
Vi har ett samarbete med MTB Täby och erfarna instruktörer. Inriktningen är i första hand mot MTB och CX.

Var tränar eleverna och hur ofta?
Eleverna har skolträningar tisdag och torsdag förmiddag. Beroende på inriktning, tid på året samt träningsgrupp så kan träningsplatserna varieras. Exempel Lilljansskogen och cykelstudio.

Hur är träningarna uppbyggda?
Upplägget är anpassat för att utveckla eleverna inom sin idrott. Träningen planeras individuellt och synkas med elevens träningsplan i sin hemmaförening.

Hur går uttagningarna till?
När ansökningstiden gått ut blir eleverna kontaktade. Vi tittar på elevens nuvarande idrottslig nivå och utvecklingspotential. Medverkan på en ordinarie träning kan också ske.

På vilket sätt underlättar SIGs NIU-utbildning det för eleverna?
Att få vara på ett idrottsgymnasium och i en miljö där eleverna brinner för sin idrott är mycket stimulerande och utvecklande. Vi har även en hög flexibilitet när det gäller ledighet för tävlingar, träningsläger m.m.

Vilka borde söka NIU-utbildning på SIG?
Brinner du för cykling och vill samtidigt kombinera detta med en högskoleutbildning är SIG ett mycket bra val. Du får en ökad kunskap om träning, tävling och prestation och vi hjälper dig på vägen mot dina framtida mål.

NIU cykel sker i samarbete med MTB Täby

Björn Johnsson