Med Nationell godkänd idrottsutbildning (NIU) i bordtennis på Stockholms Idrottsgymnasium får du möjligheten att kombinera studier med elitträning på hög nivå. Du har möjlighet att välja NIU i bordtennis oavsett vilken förening du tillhör.

Stockholms Idrottsgymnasium är ett högskoleförberedande gymnasium där du får en gymnasie- och idrottsutbildning av högsta kvalitet, samtidigt som du kan vara med och skapa kontinuerliga framgångar för din förening. Du kan söka till samtliga av skolans program när du söker NIU på Stockholms Idrottsgymnasium.

Skicka in din ansökan senast 1 december här!

Vilka är ni tränare och vad har ni för bakgrund inom idrotten?
Thomas Johansson, Robert Svanberg och Mikael ”Äpplet” Appelgren. Vi har spelat på olika nivåer och vi är professionella bordtennistränare, samt har tränat dam- och juniorlandslaget. Mikael ”Äpplet” Appelgren är både europamästare och världsmästare.

Vart tränar ni och hur ofta?
Vi tränar tisdagar och torsdagar kl 8.30-10.30 i Liljeholmshallen.

Hur är träningarna uppbyggda?
Vi tränar både med gemensamma och individuella övningar.

Hur går uttagningarna till?
När man söker till NIU får man komma på provspelning Vi vill att alla elever som söker tillhör en klubb och tränar och tävlar kontinuerligt. Men det viktigaste är att man har man intresset och ambitionen till att växa kan man få en plats.  Om man har en bättre forehand eller serve är inget vi fokuserar på, det viktiga är att man har ambitionen att satsa på idrotten och skolan.

På vilket sätt underlättar SIG:s NIU det för eleverna? 
Att eleverna kan kombinera en idrottssatsning med studier. Dessutom hjälper skolan till att få ledigt för tävlingar och läger på nationell och internationell nivå.

Vilka borde söka NIU på SIG?
Elever som är studiemotiverade och samtidigt vill satsa på bordtennis är välkomna att söka till SIG

NIU bordtennis sker i samarbete med Spårvägen Bordtennisklubb

Kontakt
Thomas Johansson
E-post thomas.johansson@idrottsgymnasiet.se