Idrottsprofilen vänder sig till dig som vill satsa seriöst på din idrott och kunna kombinera detta med studier. Det innebär att du läser 200 poäng idrottskurser som individuellt val och har möjlighet att träna på skoltid. Dessa kurser är inriktade mot den idrott som du utövar och bygger på att du har en egen tränare. Träningsplanering, målsättning och dialog mellan dig som elev, tränare och skola är centralt för idrottsprofilen.

Inom kurserna fördjupar du dig i din egen idrott både praktiskt och teoretiskt. Du får kunskap om hur du förebygger skador samt använder och analyserar träningsmetoder för att utveckla prestationsförmågan i din egen idrott. På skolan studerar för närvarande exempelvis elever på landslagsnivå inom kampsport, kanot, ridning och windsurfing som valt detta alternativ.

Om du är intresserad av att gå vår idrottsprofil så väljer du dessa kurser som individuellt val inför årskurs 2. Du behöver inte göra någon separat ansökan utan söker till skolan via Gymnasieantagningen.

Har du frågor som rör idrottsprofilen, kontakta Johan Larsson.

ridning