Samhällsvetenskapsprogrammet – inriktning Samhällskunskap

Hur vill du att världen ska se ut i framtiden? Programmet vänder sig till dig som vill utveckla och lära känna dina egna politiska åsikter och veta mer om hur samhället utvecklats och hur vi genom till exempel organisationer, medier och IT kan påverka utvecklingen. Vi studerar Människors levnadsvillkor, konflikter, krig och internationella organisationer, som FN. Genom både historiska och internationella glasögon analyseras samhällsvetenskapliga och kulturella perspektiv.

Du kommer att utveckla din förmåga att samarbeta och argumentera för olika åsikter både i tal och skrift. Du får delta i spännande projektarbeten i demokrati och samhällsproblem så som Ungdomsparlamentet – ett demokratiprojekt som vi med andra skolor driver tillsammans med Stockholms Stad. Du får träna på att tänka vetenskapligt. Du får med dig redskap för att analysera genom historiska, internationella, samhällsvetenskapliga och kulturella synvinklar.

Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig en bred allmänbildning och förbereder dig på ett bra sätt för att klara högskolestudier inom beteendevetenskap, ekonomi, juridik, statsvetenskap, undervisning, vård, med flera.

Antagningsgräns: 237,5
Median: 272,5