Följ oss på Sociala Medier - få nyhetarna först
Vi anpassar innehållet på sidan! Vem är du?
Livet på Idrottsgymnasiet. Utan filter.
Följ oss på Instagram och häng med i vår vardag.
Vi anpassar utbildning och träning efter dina behov.
Du får göra det du älskar.
Varje dag.
stockholmsidrottsgymnasium
Vi anpassar utbildning och träning efter dina behov. Du får göra det du älskar. Varje dag.
JVM i Curling i Jönköping!
Våra duktiga tjejer Moa Dryburgh, Thea Orefjord, Moa Tjärnlund och Moa  Nilsson representerar Sverige i JVM i Jönköping denna veckan.
10 damlag, och i skrivande stund har våra tjejer 2 vinster och en förlust…
Vi håller tummarna för er🥌👏🇸🇪 JVM i Curling i Jönköping! Våra duktiga tjejer Moa Dryburgh, Thea Orefjord, Moa Tjärnlund och Moa Nilsson representerar Sverige i JVM i Jönköping denna veckan. 10 damlag, och i skrivande stund har våra tjejer 2 vinster och en förlust… Vi håller tummarna för er🥌👏🇸🇪 Friluftsdag på Hällasgården!
Åk 1 fick öva livräddning, paddla kanadensare, kajak och SUP.
Vilken härlig dag vi har haft🛶 💦🛟☀️ Friluftsdag på Hällasgården! Åk 1 fick öva livräddning, paddla kanadensare, kajak och SUP. De hann också med att spela boule, brännboll och hade dragkamp bland mycket annat. Vilken härlig dag vi har haft🛶 💦🛟☀️ Grattis säger vi till Gabriel Kern och Elise Mannerstråle som tog guld i åldersklassen Youth A (06,05) i JSM Boulder i helgen!
Grattis även till Alex Rosenthal som tog silver i klassen Juniorer.
Så imponerande prestationer av våra elever🧗‍♂️👏🏆 Grattis säger vi till Gabriel Kern och Elise Mannerstråle som tog guld i åldersklassen Youth A (06,05) i JSM Boulder i helgen! Grattis även till Alex Rosenthal som tog silver i klassen Juniorer. Så imponerande prestationer av våra elever🧗‍♂️👏🏆 Mösspåtagning!
Idag är det äntligen dags för våra treor att ta på sig mössorna🇸🇪🥳 Mösspåtagning! Idag är det äntligen dags för våra treor att ta på sig mössorna🇸🇪🥳 Idag är sista dagen att anmäla sitt lag till Cedergrenska rodden som äger rum 7 juni! Anmälan skickas till theres.suneback@idrottsgymnasiet.se 🚣‍♂️ Idag är sista dagen att anmäla sitt lag till Cedergrenska rodden som äger rum 7 juni! Anmälan skickas till theres.suneback@idrottsgymnasiet.se 🚣‍♂️ Squash i Slovenien!
Vår tidigare elev Nathalie Malmström är i Ljubljana för att tävla i lag-EM. Vi hejar på er och hoppas på spännande matcher👏👊 Squash i Slovenien! Vår tidigare elev Nathalie Malmström är i Ljubljana för att tävla i lag-EM. Vi hejar på er och hoppas på spännande matcher👏👊 Nu kan du som går i årskurs 2 anmäla ditt intresse för att vara med i skolans roddlag och ro hem pokalen i årets Cedergrenska rodden! I den årliga tävlingen möter våra skolor inom koncernen varandra i ädel kamp. Starten går i Stocksunds hamn den 7 juni och lagen hejas fram av publiken som står längs med kajen.

Anmäl ditt intresse senast 27 april till: theres.suneback@idrottsgymnasiet.se Nu kan du som går i årskurs 2 anmäla ditt intresse för att vara med i skolans roddlag och ro hem pokalen i årets Cedergrenska rodden! I den årliga tävlingen möter våra skolor inom koncernen varandra i ädel kamp. Starten går i Stocksunds hamn den 7 juni och lagen hejas fram av publiken som står längs med kajen. Anmäl ditt intresse senast 27 april till: theres.suneback@idrottsgymnasiet.se Mera pingis! Den här veckan har våra NIU-elever fått träna med spelare från England🏓 Mera pingis! Den här veckan har våra NIU-elever fått träna med spelare från England🏓 Våra NIU-elever i bordtennis får sparring av spelare från Frankrike inför en internationell tävling i helgen🏓 Våra NIU-elever i bordtennis får sparring av spelare från Frankrike inför en internationell tävling i helgen🏓
NIU

En nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) vänder sig till dig som idrottar på elitnivå och vill satsa på såväl utbildning som idrott. Som NIU-elev läser du minst 400 poäng specialidrott.

Våra utbildningar

Tre högskoleförberedande program! Alla våra program är högskoleförberedande och lägger grunden för fortsatta studier på högskola.

Gör det du älskar. Varje dag.

På Stockholms idrottsgymnasium anpassar vi utbildning och träning efter dina behov. Vi skräddarsyr program som passar perfekt för att du ska kunna få utlopp för dina ambitioner och drömmar. Vi på Stockholms Idrottsgymnasium vet att en lyckad idrottskarriär inte är någonting man får gratis. Det handlar om hårt arbete ute på banan, i rinken, på gymmet och i skolbänken. Vi har alla verktygen och du har ambitionen. Vi skapar de bästa förutsättningarna för din framtid.

Du får göra det du älskar. Varje dag.

Om skolan

Stockholms Idrottsgymnasium ligger i Roslagstulls fina campus-område vid KTH, kallat Albanova. Trots att vi är en centralt belägen innerstadsskola har vi natursköna Lill-Jansskogen i direkt anslutning till skolans lokaler. Våra elever tränar på några av Stockholms bästa idrottsanläggningar i närheten; Kungliga Tennishallen, Stadion, KTH-hallen, Tennisstadion, GIH, SALK-hallen och Östermalms IP vilket gör skolan attraktiv för idrottare inom många olika idrottsgrenar