Enligt skollagen ska eleverna i grundskolan erbjudas näringsriktiga skolmåltider. I gymnasieskolan finns inget krav på att det ska serveras skolmåltider. Det är kommunen eller styrelsen för den fristående skolan som beslutar om vilken mat som ska serveras och hur serveringen ska gå till. På Stockholms Idrottsgymnasium är vi däremot mycket angelägna om att våra elever får i sig rätt sorts mat för att orka med såväl skolarbete som att prestera på träningarna. På skolan har vi ett matråd bestående av personal och elever som har kontinuerlig dialog med restaurangpersonalen för att hela tiden utveckla och förfina skolmåltiderna.

Våra elever äter på Restaurang Brazilia samt på restaurangen på GIH (Gymnastik- och idrottshögskolan). Restaurangerna ligger endast några stenkast från skolan. Det serveras svensk husmanskost som spetsas till med en utländsk touch. Det finns både vegetariska alternativ och specialkost för de som behöver.

slider2