Enligt skollagen ska eleverna i grundskolan erbjudas näringsriktiga skolmåltider. I gymnasieskolan finns inget krav på att det ska serveras skolmåltider. Det är kommunen eller styrelsen för den fristående skolan som beslutar om vilken mat som ska serveras och hur serveringen ska gå till. På Stockholms Idrottsgymnasium är vi däremot mycket angelägna om att våra elever får i sig rätt sorts mat för att orka med såväl skolarbete som att prestera på träningarna. På skolan har vi ett matråd bestående av personal och elever som har kontinuerlig dialog med restaurangpersonalen för att hela tiden utveckla och förfina skolmåltiderna.

Våra elever äter på Restaurang Brazilia, som ligger endast några stenkast från skolan. Kökets inriktning är svensk husman/cross cooking – med andra ord är det genuin husman som spetsats till med utländsk touch. En annan styrka är att vår lunch är à la cartebetonad med fina rätter som exempelvis entrecote, ryggbiff & färsk torsk & laxfilé m.m.

Brazilia satsar mycket på gluten- och laktosfria alternativ, samt alternativ lågkalorimat, något som är mycket uppskattat av våra återkommande gäster. Restaurangen bakar själva och har alltid färskt bröd samt nygräddade bullar och muffins.

slider2