Stockholms Idrottsgymnasium erbjuder utöver NIU en idrottsprofil. Idrottsprofilen vänder sig till dig som vill satsa seriöst på din idrott och kunna kombinera detta med studier. Det innebär att du redan från årskurs ett läser idrottskurser som individuellt val och har möjlighet att träna på skoltid. Dessa kurser är inriktade mot den idrott som du utövar och bygger på att du har en egen tränare. Träningsplanering, målsättning och dialog mellan elev, tränare och skola är centralt för profilen. På skolan studerar för närvarande exempelvis elever på landslagsnivå inom discgolf, kampsport, kanot, ridning och windsurfing som valt detta alternativ.

Har du frågor som rör NIU eller idrott på skolan, kontakta idrottskoordinater Fredrik Sohlberg.

ridning